Over Softwash

in het kort

Wasstraat Softwash

Opgericht in 1995

Ruim 30 jaar geleden nam mijn vader de wasstraat over van het bedrijf Wesumat. Zo is Autowasstraat Softwash geboren met de welbekende blauwe Volkswagen Kever in het logo.

Na de overname leek Softwash vrij snel een familiebedrijf te worden. Mijn moeder sprong vaak bij om af te rekenen met de klanten, en mijn broers droogden op zaterdag de auto’s na.

Op mijn vijftiende was ik net lang genoeg om mee te mogen helpen bij de wasstraat. Zo ontstond de liefde voor het bedrijf.

Ondertussen waren mijn broers en ik volle weken aan het werk in de horeca en was er steeds minder tijd voor de wasstraat. Mijn ouders besloten toen om het bedrijf te verpachten. Dit pakte niet helemaal uit zoals verwacht en na 10 jaar besloten mijn ouders het heft weer in eigen handen te nemen.

Uitbouwen van de wasstraat

Hun plan was om de wasstraat opnieuw op te bouwen. Dat was voor mij het signaal om de horeca achter me te laten en samen met mijn ouders volledig voor de wasstraat te gaan. We hebben de wasstraat toen een goede make-over gegeven, en een nieuwe hal aan de bestaande wasstraat gebouwd. Zo konden we extra services aanbieden aan onze klanten.

Afscheid

Helaas heeft onze samenwerking niet lang geduurd. In de periode 2014-2018 hebben mijn broers en ik afscheid moeten nemen van onze beide ouders. Een moeilijke tijd, maar ook een moment van bezinning voor mij. Ik heb toen besloten om de wasstraat over te doen naar een andere partij.

Ondanks de mooie kansen die ik kreeg om mijn professionele leven een nieuwe, andere richting te geven, kon ik Softwash niet echt loslaten. Ik voelde: deze wasstraat zit in mijn DNA. En ik wist, dit is wat ik het liefst doe: dagelijks klanten blij maken, samen met mijn team.

De nieuwe wasstraat

Ik ben erg gelukkig met het feit dat ik sinds december 2020 de wasstraat weer in eigen beheer heb. Ik heb samen met het team de oude huisstijl en het logo van Softwash nieuw leven ingeblazen. Nog steeds herkenbaar en een echte ode aan mijn ouders. De Softwash Volkswagen Kever is inmiddels geüpgraded naar een Volkswagen Beetle, wat bij veel van onze klanten wel een stukje herkenning oplevert.

Beetle

Ik heb ontzettend veel zin in de toekomst en kijk ernaar uit om onze wasstraat nog mooier te maken dan hij al is. En de klanten de goede service te blijven bieden die ze gewend zijn bij Softwash.

Twan Softwash

Advies of

Tips nodig?

Contact opnemen